*Bruidsspecial*

Trouwens is een speciaal moment in je leven. Tijd om er even bij stil te staan.

Bruidsboeket samenstellen
Je kunt bij de samenstelling van je bruidsboeket een keuze maken uit veel verschillende soorten bloemen. Een bruidsboeket moet passen bij je kleding, figuur en je uitstraling. Volgens de traditie is het de bruidegom die voor de bruid het bruidsboeket uitzoekt, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om als bruid de bruidegom van te voren duidelijk te vertellen welke bloemen jij graag in je bruidsboeket zou willen en welke vorm het boeket moet hebben. Als de bruidegom niet uit de vele keuzes kan komen, helpen de bloemisten van Barlag Bloemen u graag in de juiste richting.

Afstemming
Bij de keuze van een boeket zul je in ieder geval ook rekening moeten houden met de bruidsjurk. Draag je een rustige jurk dan kun je kiezen voor een iets drukker boeket. Wie zeer stijlvol trouwt kan ook voor één bloem kiezen. Kies dan wel voor een grote bloem, eentje die opvalt en tegen een stootje kan.

Het bruidsboeket zal ook moeten passen bij het karakter van de bruid. Ook met het postuur van de bruid dient rekening gehouden te worden. Een groot boeket zal bijvoorbeeld niet goed staan bij een kleine bruid.

Als je echt een romantisch bruidsboeket wilt dan kies je natuurlijk voor een wit bruidsboeket. Let er dan echter wel op dat de tint van het boeket overeenstemt met de kleur van de jurk. Een wit boeket staat namelijk niet mooi bij een crème- of ivoorkleurige japon. Bij een spierwitte bruidsjapon staat een crèmekleurig boeket absoluut niet. Voor de juiste afstemming kunt u beiden een stukje van de stof van de trouwkleding meenemen, denk ook aan eventuele bruidsmeisjes of bruidsjonkers.

Jaargetijde
Ook het jaargetijde waarin je trouwt kan invloed hebben op de keuze van bloemen. In het voorjaar zal je eerder kiezen voor blauwe of gele bloemen, ’s zomers voor lila of roze en in de herfst en de winter liggen rode, donkergroene en bruine tinten meer voor de hand. Een wit bruidsboeket heeft als groot voordeel dat het bij alle jaargetijden past.

Diverse stijlen bruidsboeketten
Ook met betrekking tot de stijl waarin u uw boeket wilt hebben, kunnen we meerdere gangbare opties leveren. Om u een beeld te geven worden er hieronder een aantal besproken. Is een bepaalde stijl niet aanwezig of heeft u specifieke vraag, dan staat Wim Barlag Bloemen u graag te woord.

Druppel boeket
Een druppel bruidsboeket is een bolvormig boeket dat voor de helft uitloopt in een lichte spitse punt. Deze vorm kan zowel samengebonden, op een bridy of een op draad gebonden bruidsboeket zijn. Het meest komt het voor dat de druppel een op draad gebonden boeket is, aangezien de bloemen dan beter blijven zitten en het bruidsboeket een stuk steviger is.

duppelboeket
Voorbeelden van een druppelboeket. Deze boeketten worden vaak verkozen boven het ietwat grotere waterval boeket. Let u er bij de keuze van dit boeket op, dat de verhouding tussen uw lichaamslengte en het boeket klopt.

Waterval boeket
Een waterval is volgens sommige een dramatisch bruidsboeket. Lange bloemen worden door middel van draad in een waterval geschikt. Dit bruidsboeket heeft een ingewikkelde vorm en is groter en langer dan de druppel. Daarnaast is de druppel wat ronder en boller van vorm en loopt de waterval breder door naar beneden.

watervalboeket

Deze foto illustreert hoe een watervalboeket er uit kan zien.

Composiet bruidsboeket
Een composiet is een bruidsboeket dat bestaat uit honderden echte bloemblaadjes die allemaal aan elkaar geplakt worden met koude lijm. Het is boeket is wel een beetje riskant aangezien er voor de houdbaarheid een goede planning van de bloemist vereist is. Een composiet bruidsboeket is dan ook niet goedkoop. Door de tijdrovende klus en de prijs die hierbij gebonden is verliest dit boeket aan populariteit. Maar als je van mooi en luxe houdt, is dit misschien wel een boeket voor jou.

composietboeket

Een composiet bruidsboeket. De roze variatie is het meest gewild.

Biedermeier boeket
Een Biedermeier is een bolvormig boeket. In zorgvuldig strak vormgegeven ringen geschikt van diverse kleuren. Elke ring bevat één type bloemsoort. Een Biedermeier kan een handgebonden bruidsboeket zijn, een op draad gebonden boeket of op een bridy (verder in het artikel worden deze termen uitgelegd). Om tot een goed resultaat te komen is het handig om te weten dat voor een perfecte Biedemeier het boeket iets over de rand van de halve bol moet worden gebonden. Hiermee voorkom je het “patatzak-effect“.

biedemeierboeket

Een boeket met een rijke historie in Europa

Moderne vorm of minimalistisch bruidsboeket
De naam zegt het al: een apart modern boeket dat niet duur hoeft te zijn. “Less is more!”
minimalistischboeket

Mooi en elegant, maar vooral niet uitbundig

Lineair Bruidsboeket
Een lineair bruidsboeket heeft een moderne uitstraling. De naam geeft ook al aan dat het bruidsboeket lineaire vormen heeft. Vaak zijn de grootste takken in een vorm van een Y. Bij een lineair boeket moet je denken een de klassieke vorm van een ongelijke driehoek die overigens prima van een moderne uitvoering te maken is. Een lineair boeket kan men ook typeren door speelse lijnen, ruimte en een spannende vormgeving. De bloemen die gebruikt worden zijn vaak van 1 of 2 soorten.

Liniairboeket

Modern en speels

TECHNIEKEN

Handgebonden
Een handgebonden boeket is meestal rond, omdat je de stelen bij dit boeket niet kunt steken in een gewenste richting. Bij een handgebonden boeket blijf je de stelen een stukje zien aan de onderkant. Het leuke hieraan is, dat de stelen met een stukje stof, wat overgebleven is van de jurk omwikkeld kan worden, zodat het mooi een geheel is met de jurk.
handgebonden

Handgebonden: de goedkoopste techniek voor een bruidsboeket

Boeket op bridy
Een Bridy is een plastic houdertje waar een bolletje steekschuim inzit en waar de bloemen en het blad in worden gestoken. Het voordeel hiervan is dat de bloemen gestoken kunnen worden waar je ze hebben wilt. De houdbaarheid van de bloemen is in een bridy ook wat langer, omdat het toch water aankan. Dit boeketje ligt lekker in de hand doordat het een fijn handvat heeft en het niet te zwaar is. Een nadeel is dat er vaak veel materialen in gaan, zodat het een wat duurder boeket is dan het handgebonden bruidsboeket.

boeketopBirdy

Boeket op birdy

Draadgebonden
Bij een draadgebonden boeket worden alle bloemen apart op een draad gezet. In dit boeket kunnen minder stevige of hele zware bloemen worden verwerkt. Een voordeel is dat de bloemen precies in de gewenste richting geplaatst kunnen worden, en het boeket kan lang gemaakt worden. Wat ook mooi is bij deze techniek is een strakke bol met veel bloemen en toch een mooie lange dunne steel. Een nadeel: het is een dure techniek, omdat er erg veel tijd in gaat zitten om dit boeket te maken. Ook is de houdbaarheid niet heel erg lang bij dit boeket omdat het niet meer in het water gezet kan worden. Wel houdt het watje waarop alle bloemen gezet worden wat water vast. Dit boeket is daarom wel vaak wat zwaarder.

draadgebonden2

Draadgebonden